De ontwikkeling van Zonvarken is gestart met een idee in 2015 en vele gesprekken en brainstormsessies met NGO’s, boeren, retailers, vleesverwerkers en technische partners in de jaren tot nu. Iedereen die heeft meegedacht en heeft bijgedragen aan de totstandkoming van Zonvarken zijn we enorm dankbaar.
Bijzondere dank gaat uit naar de retailers die hun nek uit durven te steken om onderscheidend varkensvlees ruimte te geven in hun schappen.

Retailpartners

Jumbo Supermarkten

NGO partners

Beter-leven-keurmerk-partner
varkens-in-nood

Varkens in Nood denkt mee in het vervullen van de wroetwensen van onze varkens.

eyes-on-animals-partners

Eyes on Animals denkt mee in het realiseren van transport en slacht waarbij de varkens zo min mogelijk stress ervaren.

Zonvarken is stakeholder in de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Samen verminderen we voedselverspilling met de helft voor 2030. Met Zonvarken ‘maken’ we van verspild voedsel weer nieuw voedsel (vlees).

Overheden & Financiers

8rhoek-partner
provincie-gelderland-partner

Periferie partners

FeedValid-partner
De Marke
tangelder
voerwaarts_circulair-partner

Samenwerkende boeren

Cooperatie Zonvarken is een kleine organisatie met een moderne coöperatiestructuur waarin boeren samenwerken. Gangbare en biologische varkensboeren die willen omschakelen van hun huidige varkenshouderij naar het Zonvarkenconcept kunnen in de toekomst aansluiten. Cooperatie Zonvarken wil graag doorgroeien en meer varkensbedrijven volgens het concept laten omschakelen, mits de coöperatie de afzet kan garanderen. Wij nodigen retailers en vleesverwerkende partijen uit met ons in gesprek te gaan!