Kwaliteit als vanouds. Lekker voor iedereen.

Zonvarkensvlees

Onze ambachtelijk verse rookworsten, de verse gehaktballetjes en ovenheerlijke grilworsten worden volgens de hoogste kwaliteit normen en volgens authentieke recepten geproduceerd bij Chateau Viande in Soest. Met de beste technieken en gebaseerd op de huidige wetgevingen.
Een uitmuntende smaak, vers Zonvarkenvlees en een uitgebalanceerde kruidenmix zijn samen met het ambachtelijk roken de speerpunten waarom onze rookworst, gehakballetjes en grilworsten de lekkerste zijn.
De producten zijn allemaal gaar en kant en klaar voor gebruik. Je hoeft ze alleen maar even te verwarmen. Rookworst verwarm je in het water of op de aardappelen. De gehaktballetjes verwarm je in de pan of in de magnetron. De grilworst gril je af in de oven op 180 graden en is heerlijk warm op een broodje of bij de borrel te eten
voorgegaard

Fijne rookworst

Zonvarken rookworst is op ambachtelijke wijze gemaakt van de mooiste vleesdelen van onze varkens. Zout, foelie, witte peper en koriander zijn toegevoegd voor de juiste smaak.  De rookworst is in een rookkast één nacht op eikenhout gerookt. Het heeft daardoor een bijzonder rijke rooksmaak die terug komt in elk gerecht. Deze authentiek gemaakte rookworst is een echt aanrader. Erg lekker voor bij een stamppot of bij rauwkost.

Op deze pagina vind je enkele recepten om onze rookworsten ook eens op een andere manier te serveren

Ovenschotel

Spitskool & Rookworst

200 gram spitskool fijngesneden
1 rode paprika
400 gram aardappel
Scheutje melk
1 appel
1 Zonvarken rookworst
2 eetlepels geraspte kaas
½ theelepel kerriepoeder
Peper en zout

Bereiding: Maak eerst de puree. Kook de aardappels in 20 minuten in een ruime hoeveelheid water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg wat peper, zout en een scheutje melk toe. Stamp tot een smeuige puree.
Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd de rest in stukjes. Verhit een klein beetje olie of boter in een pan en bak de paprika twee minuten. Voeg de fijngesneden spitskool toe en bak ze 5 minuten mee. Schil de appel en snijd ze in stukjes. Schep samen met kerrie en een beetje peper en zout door de groenten.
Doe het groenten mengsel in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree er op en strijkt het glad. Snijd de rookworst in iets dikkere plakjes. Bestrooi met een beetje geraspte kaas. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.

Zonvarkensvlees

Noedels & rookworst

Eetlepel sesamzaad
250 gram Chinese Eier mie
2 Uien
1 Teen knoflook
2 eetlepel zonnebloemolie
400 gram Japanse wok groenten
3 eetlepel ketjap
1 Zonvarken Rookworst

Bereiding: Rooster het sesamzaad in een droge pan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 3 min. Voeg de groente toe en roerbak op hoog vuur 3 min. Snijd de worst in schuine plakken. Voeg de ketjap en de worst toe en warm alle ingrediënten goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met het sesamzaad. Lekker met grof gesneden verse koriander.

lunch met rookworst

Tosti Zonvarken Rookworst

1 Zonvarken Rookworst in plakjes gesneden
4 sneetjes bruinbrood naar keuze
2 eetlepel margarine
6 plakken belegen kaas
4 eetlepel mosterd
4 plakjes bacon krokant bakken
1 bosui in ringetjes gesneden
voor het sausje
2 eetlepel curry
2 eetlepel mosterd

Bereiding: De Zonvarken rookworst in warm water langzaam warm maken. Haal de rookworst uit het water en snijd ze in plakjes. Besmeer de sneetjes brood met mosterd. Beleg het brood met de uitgebakken bacon, plakken kaas en schijfjes rookworst. De bosui ringetjes erover heen strooien samen met het laatste plakje kaas.
Bak de tosti’s met een klontje boter in een tostiapparaat of in de koekenpan.

zon in de soep

Linzensoep met rookworst

2 eetlepels boter
1 wortel
1 bleekselderij
1 grote ui
1 grote aardappel
200 gram gedroogde groene of bruine linzen
1 liter kippen Buillion
Snufje komijn
Een laurier blaadje
Iets peper en zout
Acht kerstomaten
1 Zonvarken rookworst in plakjes gesneden

Bereiding: Pel de ui en schil de aardappel en de wortel. Snijd de wortel, de selder/bleekselderij, de ui en de aardappel in dobbelsteentjes. Smelt boter in een kookpot en gaar er 5 minuten de groenten in. Voeg de linzen toe, de kippenbouillon, een snufje komijnpoeder en het laurierblaadje toe. Kook de soep 30 minuten. Halveer de kerstomaten. Verhit de olijfolie in een pan en bak er kort de kerstomaten in op hoog vuur. Voeg de kerstomaten toe. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de plakjes rookworst. Voeg ook deze toe aan de linzensoep. Haal het laurierblaadje uit de soep en breng de soep eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout. Serveer met versgebakken brood.